woensdag 30 september 2009

Zwembad

Ik als moeder wil afentoe best weleens helpen bij dochter op school, vandaag staat op de agenda 'schoolzwemmen', ik ga mee. Ik ga mee. Je leest het goed, twee keer schrijf ik dit op, meegaan met schoolzwemmen in een bus met in totaal 50 kinderen; 50 jasjes, 50, broeken en/of majootjes, 100 sokken, 50 tassen met 50 zwembroeken en 50 handdoeken, en dat in een uur uit en thuis. Het is leuk, zo leuk om te doen.Maar wat een bewondering heb ik toch voor de juf, ik ben altijd al moe als ik er naar kijk..

maandag 28 september 2009

Posbankloop

Ik heb mijn loopdoel van 1.12 niet gehaald op de 15 km, jammer maar wel erg lekker gelopen. Mijn uiteindelijke tijd is geworden 1.13.53. Ik ben tevreden, fijne loop met flinke heuvels die ik lachend weer afdaalde. Tijdens de loop met niemand gesproken, ik was bezig met mezelf en het lopen. De borrel na afloop heb ik wbt praten weer goed gemaakt, ik had bij thuiskomst last van wat spierpijn in de benen (niets meer gerekt en gestrekt na de wedstrijd) maar ook van mijn kaken, hardlopers zijn nml ook praatjesmakers; looptijden, wedstrijden, een tapas-avond, marathons..alsof het koekjes bakken is, de praatjes waren weer terug. Heerlijk!

zondag 27 september 2009

Rituelen

Ik sta bijna op het punt om weg te gaan voor de Posbankloop; DE Posbankloop. Het is warm dus twijfels over kledingkeuze heb ik niet, het wordt een singletje en korte broek. Ik besef me bij het aankleden dat ik er een aantal rituelen op nahoudt en als ik het niet doe dan gaat het niet goed. Een rare; ik kam mijn haren niet meer na het opstaan, doe er een elastiekje in en daar moet ik het mee doen..maf. Man moet mijn startnummer op mijn shirt vastprikken, hij is de enige die dat goed kan..ook raar. Ik vijl altijd mijn nagels en doe een luchtje op..ook raar, net of er 1 hardloper daar oplet.
Voordat ik van huis wegga wil ik nog één liedje horen.
Én in het laatste uur ben ik altijd wat stil, en breng veel tijd door met drinken en dus plassen.
Het valt niet mee voor man bedenk ik me, gelukkig ziet hij in dat ik niet zonder mijn loopjes en wedstrijdjes kan, ik heb er maar geluk mee.. en dat is niet raar!

woensdag 23 september 2009

AH Filmwekenbon

Vanavond met man naar de film (Inglourious Basterds, een aanaanaanaanrader, als je van grappen, actie, geweld, oorlog,muziek, dialogen, rare wendingen, Brad houdt) in het Rembrandt Theater, we zijn op tijd, maar we zijn niet alleen, één lange rij voor één kassa, de andere twee kassa's blijven gesloten. Ik begrijp dat niet; is er eindelijk publiek op de woensdagavond, weliswaar voor half geld,maar als directie kan je aan 50% meer mensen laten zien hoe leuk het is in de bioscoop. het enige resultaat is; je laat je klanten wachten zodat er géén tijd meer is om nog een biertje te halen, zonde van de omzet. Een gemiste kans.

11 april 2010

Ik heb er nog één nachtje over geslapen, er zelfs wakker van gelegen. Mijn besluit staat vast; ik ga HET doen!

dinsdag 22 september 2009

Kruidvat versus Etos

Ik luisterde vanmorgen naar de reclame op Radio1 in de auto. Een mevrouw van Etos vertelt mij dat als ik een produkt bij haar koo p en ik zie het goedkoper bij het Kruidvat dan krijg ik het verschil terug én de prijs wordt aangepast..
Ik blijf klant bij het Kruidvat, deze Etos-reclame denkt niet mee met de klant, het Kruidvat wel, die stopt geen geld in dit soort onzin-boodschappen en kan daardoor goedkoper blijven. Slimme Kruidvat.

zaterdag 19 september 2009

Rondje brandtoren

Vanmorgen lekker gelopen, in totaal 18,6km, een mooie ronde over de heide rond de brandtoren. Genieten van de mooie omgeving, lekker weer en een leuke groep mensen om mee te kletsen. Een mooie oefening voor volgende week zondag, dan staat de Posbankloop op het programma.
Het weekend is begonnen.

vrijdag 18 september 2009

Mama, ik wil een keertje naar de c1000..

Dochter komt net een krijtje halen, sprint naar binnen, pakt een krijtje uit het schuurtje en sprint weer naar buiten. Draait zich om zegt 'mama, ik wil een keertje naar de c1000'...Slim de c1000, héél slim...
www.c1000.nl/gogos

donderdag 17 september 2009

Boven de 16

Ik heb het niet over alcoholgebruik, ook niet over de kijkwijzer van films, ook niet over het brommerdiploma, nee ik heb het over mezelf. De training van donderdag jongstleden ging in het laatste stuk op de schelmseweg zo lekker en hard, dat ik (en anderen met mij) boven de 16 km per uur uit kwam, pfff..Maar direkt daarna kwam ik tot de conclusie dat ik totaal geen nieuw wereldrecord ofzo op de kaart heb gezet; sterker nog een marathonlopers van het allerhoogste kaliber lopen circa 20 km per uur.
Ik ben slechts een eenvoudige moeder met afentoe een lekker loopje waarin ik 16 km kan lopen.
De foto is gemaakt door Edwin tijdens de loop in Zevenaar 2008.

dinsdag 15 september 2009

Informatie-avond groep 3

Ik had vanavond eigenlijk moeten hardlopen maar er was een informatie-avond op de basisschool van mijn dochter. De juf is al begonnen al we binnen komen, we zijn dus eigenlijk 'te laat', een goed begin..
De juf legt de schrijf-,reken -en leesmethodes uit. Ik voel me weer even een kind van 6, een echte juf staat voor de klas en ik kijk in bewondering en verwondering hoe ze is en doet. In 1 week tijd hebben de kinderen al 4(!) woorden geleerd; maan, ik, roos en vis. Op allerlei manieren worden deze woorden ingeslepen en met de Kerst kunnen ze lezen en schrijven. Diepe respect, ik zou deze baan niet aankunnen, wat een verantwoordelijkheid en wat een geduld. De juf die mijn dochter leert lezen, schrijven en rekenen..een diepe buiging.

De Schatkist

Jippie! Mijn idee 'De Schatkist' is in een activiteitenplan vastgelegd en goedgekeurd! De Schatkist, ik zal er vast vaker over gaan schrijven maar een klein introductie is wel op zijn plaats. Het idee is om basisschoolleerlingen in contact te brengen met het ondernemerschap of in ieder geval ondernemend gedrag te bewerkstelligen. De schatkist, een heuse echte, is de metafoor, leerkrachten krijgen een map met materiaal voor de leerlingen en een docentenhandleiding. Presikhaaf Bedrijven maakt de kisten en in samenwerking met het Centrum van Ondernemerschap, go! van de Hogeschool Arnhem Nijmegen wordt de invulling gemaakt. Leuk om hieraan te werken. Wat is het ondernemen toch leuk!
De foto is gemaakt tijdens een pilot in groep 1.

maandag 14 september 2009

Bridge to Bridge 2009

Het werd voor mij een onderlinge duel met mijn grote concurrent Herma op de 10 km en ik heb verloren, ook dat moet ik maar eens leren; verliezen. Herma was gewoon sterker, voordat we de eerste brug opliepen haalde ze me al in en ik heb het niet meer goed kunnen maken ook al had ik nog een mooie, lange eindsprint.
Herma haar eindtijd is geworden 46.51 en mijn eindtijd 47.21 (netto), het is een verschil van een dag en een nacht. Herma heeft gewonnen, ze verdient het.

Mijn dochter van 6 liep vervolgens weg met de medaille omdat ze 1 km liep.

Ik zou willen dat ik kind was of net zo goed als Herma.

(foto volgt nog)

zaterdag 12 september 2009

Skihut


De skihut is gister in Oosterbeek geopend,507 m2 winkelruimte, op de Utrechtseweg 186/188, ik was bij de opening. Een winkel vol met ski-kleding, de mensen die adviseren zijn goed herkenbaar door hun mooie shirts, er is champagne, een dj, een catwalk en erg lekkere hapjes. Een aanwinst voor de meer modegevoelige mens, dat is ook te zien aan het type mens die bij de opening aanwezig is; goed gekleed, mooi en eerlijk is eerlijk het is een feest om erbij te mogen zijn. De Skihut is Oosterbeek een aanrader. www.skihut.nl

vrijdag 11 september 2009

De R van reflectiehesje

De R van het reflectiehesje zit weer in de maand,we ondervonden het gister. Een mooie tocht van meer 16km (10 EM) gelopen als laatste voorbereiding op de Bridge to Bridge aanstaande zondag. Het was een mooie loop met vergezichten over de heide van de Posbank,bij het naderen van het Kerkepad begon het donker te worden en eenmaal het bos uit was het donker. Jammer dat we over 2 weken het bos niet meer in kunnen in de avonden, dan wordt het weer op de zaterdagmorgen weer dubbel genieten van de bomen in mooie herfstkleuren, ook leuk.

woensdag 9 september 2009

Biertje

Gister een training gevolgt bij één van de bekendste bierbrouwerijen van Nederland met als bedoeling dat ikzelf een aantal trainingen ga geven. Het ochtendgedeelte staat in het teken van klantenbinding/ klantenservice (meer mijn ding), s'middags komt het praktijkgedeelte 'biertje tappen' aan bod. En eerlijk is eerlijk er is veel te vertellen over het biertje tappen en ik heb er zeker wat van opgestoken. Zo moet je nooit het getapte bier onder de tap laten staan, druppeltjes bier maken nml het schuim kapot en dat is nou net niet de bedoeling. De schuimlaag op bier is nml bedoeld om het bier (eigenlijk pils) te beschermen tegen CO2 want anders oxideert het en dat smaak bitter. Nooit geweten. Het mooie van deze training is dat het bewuster tappen van een pilsje een heel ritueel is en dat het resultaat is zoals de bierbrouwer het laat zien in zijn reclame; een biertje zoals wij het graag drinken, proost!

maandag 7 september 2009

Groep 3




Net mijn dochter naar school gebracht; groep 3. Niet meer in een kring beginnen maar aan een tafeltje zitten, op haar tafel ligt een naamkaartje, een tekening, een gum, een potlood en een bakje met kleurpotloden. We bekijken dat zo totdat ze zegt 'dus geen laptop dit jaar', een kind van deze tijd zal ik maar zeggen..



zaterdag 5 september 2009

Airborne 2009

Vandaag de Airborne gelopen, 25 km, leuk om te weten dat ik dit ook kan hardlopen..
Bij de start kregen alle deelnemers een flyer in de handen gestopt van de politie; Henk Peters uit Oosterbeek wordt sinds 29 april vermist en misschien dat een wandelaar tijdens het lopen iets opmerkt en dat wil melden bij de politie. Het heeft iets lugubers; sta je als man te plassen tegen een boom, steekt er een vinger boven de blaadjes uit..

vrijdag 4 september 2009

Trouwen


Vandaag zijn mijn nichtje en haar vriend getrouwd, 'gewoon' in het stadhuis van Arnhem, een leuk, lief moment, iedereen had zich mooi gekleed, veel kleine kinderen, het zonnetje scheen, een trouwerij zoals het hoort te zijn. Daarna met z'n allen naar Babberich, naar café Huis Den Dijk, een bruin café midden in de Liemers aan een dijk. Taart, koffie, biertje, bitterballen én lekker eten uit grootmoeders pot. Hollandse meezingers, gezellige mensen. Een leuke start van een nieuw huwelijk. Leuk!
(even voor de duidelijkheid w.b.t foto; dit is niet mijn net getrouwde nicht!)

donderdag 3 september 2009

Boot camp


Afgelopen dinsdag kreeg ik met 20 andere trainers een train-the-trainer als 'facilitator' bij een bootcamp. Het is een idee ontwikkelt op een deense universiteit www.ucl.dk, het gaat om zo vrij mogelijke denken kan nieuwe ideeën opleveren, out-of-the-box denken.
Met nieuwe werkvormen, spelletjes, regeltjes (géén discussies), begonnen we woensdagochtend om 8 uur met 220 studenten van de HAN en ArtEZ, een stormachtige eerste dag bracht aan het eind van de dag (21.00) een leuk resultaat met produkten gemaakt van ballonen. De opdracht; bedenk een idee, methode hoe de Roma's kunnen samen leven en integreren in de 'normale' samenleving, een probleem dat niet zomaar is op te lossen..
Dag 2 werden de ideeën nog verder ontwikkelt. Het eindresultaat uit mijn groep was er één om trots op te zijn, zo trots dat twee van 'mijn' studenten geinterviewd werden door de NPS, de uitzending is op zondag 4 oktober, 21.00 op Radio 1.

dinsdag 1 september 2009

Strand


Ik ben opgegroeid meer met het strand dan met de bossen, nu ben het liefst in de bergen; uitkijken naar hoge toppen met sneeuw, lopen in de bergen, geen mens tegen komen, héérlijk! Soms kom ik nog weleens op het strand zoals gister, dochter weggebracht voor een logeerpartijtje bij opa en oma en we besloten i.v.m. de laatste zonnige dag van het jaar (zoals dat werd verkondigt op radio 1) dat we naar het strand van Scheveningen te gaan. De eerste blik op de zee is altijd mooi, weids, ver kunnen kijken, maar dat is het dan ook wel. Hier en daar liggen mensen nog te 'bakken' op het strand, maar verder op een paar kitsurfers na, gebeurt er te weinig in mijn ogen. Alleen soms, heel soms, is het uitzicht wel even leuk..