woensdag 9 september 2009

Biertje

Gister een training gevolgt bij één van de bekendste bierbrouwerijen van Nederland met als bedoeling dat ikzelf een aantal trainingen ga geven. Het ochtendgedeelte staat in het teken van klantenbinding/ klantenservice (meer mijn ding), s'middags komt het praktijkgedeelte 'biertje tappen' aan bod. En eerlijk is eerlijk er is veel te vertellen over het biertje tappen en ik heb er zeker wat van opgestoken. Zo moet je nooit het getapte bier onder de tap laten staan, druppeltjes bier maken nml het schuim kapot en dat is nou net niet de bedoeling. De schuimlaag op bier is nml bedoeld om het bier (eigenlijk pils) te beschermen tegen CO2 want anders oxideert het en dat smaak bitter. Nooit geweten. Het mooie van deze training is dat het bewuster tappen van een pilsje een heel ritueel is en dat het resultaat is zoals de bierbrouwer het laat zien in zijn reclame; een biertje zoals wij het graag drinken, proost!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten